5 duidelijke alarmbellen om het ware doel van een detailer te ontmaskeren: uw belang of zijn ego

Detailing, het is een hype geworden!

Ordinaire autopoetsers, mensen die 3 wagens van vrienden hebben behandeld, etc., ze heten zichzelf standaard “detailer”.
Verkopen mooie praatjes, gebruiken goedkope producten, …

Spijtig genoeg leiden deze detailers vaak tot teleurstellende resultaten bij de eigenaars, die achterblijven met een wagen die er vaak slechter uitziet dan voor de behandeling.

Als autobezitter is het belangrijk om te weten of je een detailer te veel betaalt vanwege zijn ego en zo het risico ontloopt dat je geld verliest en met een teleurstellend resultaat zou achterblijven.

Helaas geven sommige detailers voorrang aan hun eigen belangen boven de behoeften van hun klanten,
wat kan leiden tot te hoge prijzen voor diensten die niet nodig zijn. 

Onderstaand geven wij u 5 manieren waarbij er alarmbellen moeten afgaan en u dringend verder moet zoeken voor een kwalitatieve detailer.

 

1. Onnodig Polijsten

Een van de meest voorkomende manieren waarop detailers de prijs opdrijven is door meerdere polijststappen toe te passen, ongeacht de staat van de lak. 

Hoewel polijsten essentieel is voor het herstellen van zwaar beschadigde of bekraste lak, is moderne lak vaak dun en zacht,
wat betekent dat een 1 Staps polijstbeurt in 95% van de gevallen voldoende is.

 

biggest ego

Als uw detailer aandringt op het gebruik van meerdere polijststappen, kan dit een teken zijn dat hij meer bezig is met zijn eigen reputatie als “master-detailer” dan met het leveren van de beste service voor u en uw auto.

2. Elke wagen is een "Show Car"

Hoewel het geweldig is om een auto te hebben die eruitziet alsof hij net uit een showroom komt, is dit geen ideale situatie bij een auto voor dagelijks gebruik.
Zand, vuiligheid, zure regen, of zelf wekelijks wassen …
Voor u het weet staat uw wagen weer vol lichte krasjes. Al dat geld… recht in de vuilbak.

Als uw detailer gericht is op de afwerking van een showauto, kan hij u te veel in rekening brengen voor diensten die niet nodig zijn.
U kan uw wagen namelijk niet in de garage laten staan wanneer het bijvoorbeeld regent. 

Daarbij zal een wagen die dagelijks gebruikt wordt, hoe dan ook weer lichte gebruikskrassen oplopen door zand in de lucht, etc.
U zal dus teveel betalen voor een resultaat die niet lang houdbaar is.

kicking door

3. Steeds op een Keramische Coating aandringen

Keramische coatings zijn een populaire keuze voor het beschermen van autolak, maar ze zijn niet altijd noodzakelijk.
Sommige detailers pushen keramische coatings omdat dit de meest winstgevende optie is voor hun bedrijf, ongeacht of het de beste keuze is voor uw auto.

Hoewel keramische coatings een effectieve manier kunnen zijn om de lak van uw auto te beschermen, zijn ze vaak duur qua installatie en niet voor elke auto-eigenaar noodzakelijk.

Naast het feit dat het de meest winstgevende optie is voor veel detailers, worden keramische coatings ook op de markt gebracht met valse claims die autobezitters kunnen misleiden. Sommige detailers beweren bijvoorbeeld dat keramische coatings beschermen tegen krassen, swirl marks en andere vormen van schade.

Hoewel keramische coatings de lak van uw auto een extra beschermingslaag kunnen geven, zijn ze geen vervanging voor goed onderhoud en voorkomen ze niet alle soorten schade.

the fake holy grail

Bovendien zijn keramische coatings niet ideaal voor autobezitters die hun auto niet regelmatig wassen.
Hoewel keramische coatings kunnen helpen vuil en viezigheid af te stoten, voorkomen ze niet dat uw auto vuil wordt.
Als u uw auto niet vaak wast, kan het vuil dat zich ophoopt op het oppervlak van de keramische coating de waterafstotende eigenschappen gaan verbergen en zelfs tot krassen leiden.

4. Hoe een oldtimer wordt behandeld

Wees ten slotte op uw hoede voor detailers die sneeuwschuim gebruiken op oldtimers, alleen maar om aantrekkelijke foto’s te maken voor de sociale media.

Hoewel sneeuwschuim een geweldige manier kan zijn als voorwas bij moderne auto’s,
is het niet altijd geschikt voor oldtimers. Oldtimers werden vaak minder goed gespoten in kantjes en kieren.

In feite kan sneeuwschuim op deze plekken roest veroorzaken, wat schadelijk kan zijn voor de waarde en de levensduur van de auto. Laat dit nu net het omgekeerde zijn van de reden waarvoor u een detailer vaak inschakelt.

Als uw detailer erop staat om sneeuwschuim op uw klassieke auto te gebruiken, kan dat een teken zijn dat hij meer geeft om zijn aanwezigheid op sociale media dan om de conditie van uw auto.

snowfoamed oldtimer

Naast sneeuwschuim kan het gebruik van een hogedrukreiniger op een oldtimer ook schadelijk zijn.

Oldtimers hebben vaak oude en broze afdichtingen die gemakkelijk beschadigd kunnen worden door de hoge druk van een hogedrukreiniger.
Het water kan ook binnensijpelen op plaatsen waar dat niet mag, zoals door raamdichtingen of in het interieur, wat schade veroorzaakt en mogelijk leidt tot schimmelvorming.

Bij het wassen van een oldtimer is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan en bij voorkeur waterloos te wassen of met water onder lage druk.
En zorg ervoor dat u uw auto na het wassen goed droogt door middel van een droogblazer met lage druk om water uit de kieren en dichtingen te verwijderen, zonder schade te doen hieraan.

5. Standaard pakket aanbod zoals de concurrent

Een andere manier om te bepalen of uw detailer verstand van zaken heeft, is te kijken naar hun pakketaanbod.

Als uw detailer kant-en-klare pakketten heeft voor 1-staps, 2-staps en 3-staps polijsten, kan dat een teken zijn dat hij de specifieke behoeften van uw auto niet echt begrijpt.

Elke auto is anders en er is geen uniforme oplossing voor detailing.
Een goede detailer moet de tijd nemen om de lak van uw auto te beoordelen en een persoonlijke oplossing aan te bevelen die past bij uw behoeften en budget.

copying competitors

Als uw detailer kant-en-klare pakketten aanbiedt zonder rekening te houden met de specifieke behoeften van uw auto, kan dat een teken zijn dat hij de expertise en ervaring mist om de best mogelijke service te bieden of de prijs wilt verhogen.

Laat ons nog een bonuspunt toevoegen! Opsommingen vermommen als Meerwaarde

Sommige detailers proberen de indruk te wekken van een hoge waarde door hun diensten op te sommen met een lange lijst van handelingen (die u waarschijnlijk niet helemaal verstaat).

Hoewel het belangrijk is om te begrijpen voor welke diensten u betaalt, kan een lange lijst met opsommingen misleidend zijn.
Daarbij wordt deze tactiek vaak gebruikt om hun hogere prijzen te rechtvaardigen.

De kwaliteit van het werk is echter veel belangrijker dan het aantal stappen dat wordt gezet.
Een ervaren detailer kan met minder stappen prachtige resultaten behalen, terwijl een onervaren detailer misschien veel stappen onderneemt, maar niet dezelfde kwaliteit bereikt.

Bij het kiezen van een detailer is het belangrijk om verder te kijken dan de opsomming en u te richten op de kwaliteit van zijn werk, zijn ervaring en zijn reputatie in de branche. Een goede detailer moet zijn pakket kunnen richten op een bepaald doelpubliek en de voordelen hiervan kunnen uitleggen, zonder zijn toevlucht te nemen tot misleidende marketingtactieken om zijn prijzen te rechtvaardigen

Uiteindelijk is het doel van het laten detailen van uw auto om het uiterlijk ervan te verbeteren en de waarde ervan te beschermen. Door een detailer te kiezen die de tijd neemt om de behoeften van uw auto te beoordelen en een persoonlijke oplossing aan te bevelen, kunt u ervoor zorgen dat u de best mogelijke service en resultaten krijgt.

Kortom, er zijn verschillende manieren om vast te stellen of u een detailer te veel betaalt vanwege zijn ego.
Als u deze zes tekenen kent, kunt u voorkomen dat u te veel betaalt voor onnodige diensten en kunt u ervoor zorgen dat uw auto de best mogelijke zorg krijgt.

Wenst u op de hoogte te blijven van onze nieuwste blogs, tips en tricks of meer? 
Abonneer je dan nu op onze nieuwsbrief.

Subscription Form

Your Order

Geen producten in je winkelwagen.